Android TV - Verzija 7.0.0

1. Bolji dizajn aplikacije  

moderniji izgled i intuitivniji UX 

2. Personalizacija   

Dodat je Početni ekran koji korisniku omogućava brz i lak pristup omiljenim sadržajima. Ovo je ekran koji sumira sav sadržaj iz aplikacije koji korisnik najčešće gleda / sluša, označio je kao omiljeno ili je započeo je da gleda. Na jednom mestu je sve ono što voliš. 

  • Poslednje gledano 
    Ova rubrika prikazuje TV kanale koje ste poslednje gledali, omogućavajući vam da brzo nastavite sa omiljenim programima. 
  • Svi kanali 
    U ovoj rubrici možete lako filtrirati kanale prema kategorijama, uključujući omiljene, dečije, filmske, muzičke i druge, kako biste pronašli tačno ono što vas zanima. 
  • Nastavi da gledaš 
    Ovaj deo vam pruža brz pristup sadržaju iz video kluba koji ste prethodno započeli da gledate, tako da možete nastaviti tačno tamo gde ste stali. 
  • Poslednje slušano 
    Ovde ćete pronaći listu radio kanala koje ste poslednje slušali, omogućavajući vam da nastavite da uživate u omiljenoj muzici ili emisijama. 
  • Omiljeni kanali 
    Ova rubrika vam omogućava brz pristup kanalima koje ste označili kao omiljene, tako da su vam uvek na dohvat ruke. 
  • Omiljeni sadržaj 

Ova rubrika vam omogućava brz pristup emisijama koje ste označili kao omiljene, tako da su vam uvek na dohvat ruke. 

Kada odabereš emisiju, prikazaće ti se data emisija u svim dostupnim terminima u trenutnoj programskoj šemi (i unazad nekoliko dana), kako bi mogao da odabereš termin koji ćeš gledati.   

  • VOD Katalozi sa Pretplatom 
    Ova sekcija sadrži video kataloge dostupne kroz pretplatu, nudeći vam širok izbor filmova i serija spremnih za gledanje. 

Početni ekran je dizajniran da vam pruži personalizovano iskustvo, omogućavajući vam da se lako i brzo orijentišete kroz sadržaj koji je za vas najinteresantniji u Orion TV aplikaciji. 

U okviru Podešavanja i podopcije TV kanali imaš mogućnost da rubrike na Početnom podekranu rasporediš onako kako tebi odgovara i tako ovaj podekran još više prilagodiš sebi. 

3. Unapređeno filtriranje kanala po kategorijama 

Ukoliko na početnom ekranu u rubrici “Svi kanali” filtriraš samo kanale omiljene kategorije (npr.sportske) u toj rubrici će ti biti prikazani samo kanali te omiljene kategorije  i to ti je uvek brzo i lako dostupno za pregled (“Šta se dešava u sportu? / Šta ima od filmova u ponudi tv kanala?...) 

 

4. Unapređene su prečice koje možeš da koristiš dok gledaš uživo program 

  • Ok – Lista emisija (Šta je u programu tog kanala danas, prethodnih sedam dana i sutra) // postojala prečica 

 

  • Levo – Lista kanala (brz pregled sadržaja na svim kanalima uz istovremeno gledanje započetog programa) // postojala prečica 

 

  • Desno – EPG (unapređen, olakšan pregled programskih šema svih kanala) // dodata prečica 

 

4. Pauziranje emisije koja ide uživo 

Unapređeno je u odnosu na prethodnu verziju aplikacije gde to nije bilo moguće i unapređeno je korisničko iskustvo. 

Napomena: nismo postigli industrijski standard. EON: 2 klika vs Orion: 4.  

 

Nakon izbora opcije Nastavi da gledaš od trenutka uživo na ekranu Detalji emisije prikazaće ti se player sa fokusom na pauzi što ti omogućava pauziranje programa uživo u par koraka i mogućnost da nastaviš da gledaš program koji trenutno ide uživo u trenutku kada tebi to odgovara. 

5. VOD klub  - filtriranje 

        Korisniku je značajno lakše da dođe do filma / serije koji je u skladu sa njegovim interesovanjima. 

U sekciji filmovi / Serije: 

 
 

U određenom katalogu: 

 

6. VOD player  

Nakon završene epizode serije biće ti ponuđeno da pokreneš sledeću ili prethodnu epizodu, kao i da odeš na pregled svih epizoda date serije uz odbrojavanje do automatskog pokretanja sledeće epizode. 

7. VOD – odgledano  

Sadržaj koji si započeo da gledaš u VOD-u možeš označiti kao “Odgledano” (što je opcija na ekranu Detaljno za VOD sadržaj koji je korisnik započeo da gleda). 

8. Podešavanja  

UX podešavanja je značajno unapređen. 

Bolji je pregled opcija koje su na raspolaganju. Dolazak do željene opcije u Podešavanjima je brži. Kretanje kroz Podešavanja je lakše / intuitivnije.  


9. EPG 

Verovatno najveće unapređenje u UX-u. Korisnik brzo i lako dolazi do željenog sadržaja određenog kanala za određeni datum. 

Dodato je filtriranje po kategoriji kanala (može da pregleda samo programske šeme sportskih kanala / samo sadržaj dečijih kanala). Ovo je novo. 

Na istom ekranu biraš datum za koji želiš da pregledaš sadržaj (ne ulaziš u poseban ekran). Ovo je novo. 

Brže se krećeš kroz datume i kroz ceo sadržaj.  

10. Dečiji profil 

Sadržaj: Ukoliko prilikom kreiranja profila dati profil označiš kao dečiji na tom nalogu će biti dostupni samo dečiji kanali i sav sadržaj u Kids klubu biće prilagođen dečijem uzrastu. 

Vreme korišćenja aplikacije: opcija koja roditeljima nudi mogućnost kontrole vremena koliko će aplikacija biti aktivna naprofilu njihovog deteta. Ovoj opciji je moguće pristupiti samo unosom PIN-a roditeljske zašttie, a ponuđeno je vreme 1, 2, 3 i 4 sata. Nakon isteka definasnog vremena, aplikacija će te pitati da li želiš da produžiš dozvoljeno vreme za taj dan i to, takođe, možeš uraditi tek nakon unosa PIN-a roditeljske zaštite. Ukoliko na nalogu postoji kreiran bar jedan dečiji profil, svi ostali profili će za prijavu zahtevati unos PIN-a. 

11. Pretraga  

Unapređen UI i omogućena pretraga po originalnim naslovima VOD sadržaja. 

Za pojam pretrage koji si uneo u desnom delu ekrana biće ti izlistani TV sadržaji, kanali i VOD sadržaji koji odgovaraju datom pojmu pretrage. 

Da li smatrate ovaj članak korisnim?