Android TV - Verzija 5.4.1

Ispravljeno:

- Od sada u CG zonama su vidljivi i kanali Pink, Red TV i Pink Plus i dok god je uključena roditeljska zaštita, biće zaključani. (U narednoj verziji se očekuje implementacija aktiviranja roditeljske zaštite automatski u periodu od 06:00 do 23:00h, kao i onemogućavanje pristupa podešavanjima roditeljske zaštite u istom periodu). Razlog zašto do sada nisu bili vidljivi kanali Pink, Red TV i Pink Plus je zbog označavanja tih kanala kao "adult", a aplikacija na Google Play Store-u ne sme da ima takve kanale. Mi smo u ovoj verziji izuzeli navedene kanale i u slučaju da još neki bude označen tako, biće moguće prikazati i te kanale bez ažuriranja aplikacije.

- Dešavalo se da na se Info bar pri promeni kanala ne sakriva. Konkretno, dešavalo se u slučajevima kada se kanal promeni na numeričke tastere.

- Problem sa ulaskom u Video klub: 16 korisnika je imalo pomenut problem zbog načina rada njihovih Android TV uređaja. 74% od njih 16 je imalo Hisense TV, model H5500F, Android 11, a ostali korisnici neke druge televizore, sa istim OS-om Android 11. Problem se odnosio na sekciju "Play Next" u launcheru samo Android TV-a i bio je vezan za sam sistem. Napravljeno je rešenje, koje će u slučaju da popunjavanje ove sekcije ne funkcioniše i dalje prikazivati naš Video klub u aplikaciji, umesto što je korisnika izbacivalo iz aplikacije do sada, jer "Play Next" sekcije nije htela da se popuni (Neki parametri nedostaju na toj njihovoj verziji, što nema veze sa aplikacijom, već samim sistemom). Potrebna je potvrda nakon ovoga od korisnika, da li je zaista i problem rešen, jer mi nismo imali način da rekreiramo ovaj problem.

- Na uređajima koji imaju više radne memorije, aplikacija se ne zatvara kada korisnik izađe iz nje, već ostane u pozadini i stanje aplikacije je sačuvano, tako da korisnik kad se vrati, nastaviće gde je bio. Problem je bio, što to stanje nije radilo kako treba u slučaju kada korisnik pusti catchup za uživo program, pa je sada ispravljeno. 

- Dešavalo se kada na pomenutim uređajima sa višak radne memorije, dok je aplikacija u pozadini, desi se nešto nakon odloženog vremena u aplikaciji, i aplikacija pukne, što nije remetilo korisnika do sada, ali je svakako ispravljeno, tamo gde je detektovano preko Firebase Crash analitike.

- Sortiranje po kriterijumu "Poslednje dodato" u delu gde se radi napredna pretraga video kluba funkcioniše sada kako treba i ova opcija je uvek setovana kao podrazumevano, kada se odabere neki filter. 

Dodato:

- Dodate su nove informacije o EPG-u i na Android TV platformi (kategorija, godina, epizoda, sezona):

- Dodata nova potkategorija u Video klubu za CineStar Premiere Plus kataloga (Sadržaj sortiran po datumu unosa u bazu):

Da li smatrate ovaj članak korisnim?