Middleware - Verzija 3.7.0

Dodato

[Klijentski API]

1. Razvrstavanje linkova za reprodukciju sadržaja iz video kluba za Apple i ostale uređaje

Kada se sadržaj iz video kluba distribuira korisnicima, važno je osigurati da je sadržaj zaštićen od neovlašćene reprodukcije i piraterije. To se postiže korišćenjem DRM (Digital Rights Management) tehnologije. Različiti uređaji podržavaju različite vrste DRM-a, pa je važno da video klub razvrsta linkove za reprodukciju sadržaja prema uređajima korisnika.

Apple uređaji i FairPlay DRM:

Apple uređaji, kao što su iPhone, iPad, Apple TV, i Mac, koriste FairPlay DRM za zaštitu sadržaja. FairPlay je razvijen od strane Apple-a i omogućava enkripciju i kontrolu pristupa zaštićenom sadržaju. Kada korisnik sa Apple uređajem želi da reprodukuje video sadržaj, video klub mora da dostavi link koji koristi FairPlay DRM kako bi se osigurala kompatibilnost i zaštita sadržaja.

Ostali uređaji: PlayReady i Widevine:

Ostali uređaji, uključujući Android telefone, Windows računare, Smart TV uređaje različitih proizvođača, i druge, uglavnom koriste PlayReady ili Widevine DRM tehnologije.

2. Razvrstavanje linkova za reprodukciju sadržaja iz liste kanala za Apple i ostale uređaje

U zavisnosti sa kog uređaja se javi korisnik, biće mu dodeljen odgovarajući link. Midlever aplikacija će takođe filtrirati te linkove u zavisnosti od servera sa kog se distribuira sadržaj i vratiti korisniku ili generički link bez zaštite ili zaštićen link, za koji se podrazumeva da je implementirana podrška na klijentskoj aplikaciji za reprodukciju takvog sadržaja.

3. EZDRM Autorizacija

Napravljen je novi endpoint koji će omogućiti da svaki put kada neki uređaj zahteva licencu za DRM sadržaj se izvrši provera da li sesija tog korisnika je i dalje validna i na taj način licenca biće izdata samo onima koji imaju sesiju u aplikaciji koja je i dalje validna.

4. Dodat alat za monitoring (https://newrelic.com/)

5. Omogućeno je pretraživanje naslova u video klubu po originalnom naslovu

6. Mikroservis za čuvanje sesija izdvojen od serverske aplikacije i radi nezavisno od nje, što će omogućiti u budućnosti pri ažuriranju serverske aplikacije da korisnici ne izgube sesiju

Ispravke 

[Klijentski API]

1. Rubrika "Najgledanije" u video klubu nije prikazivala prikladan sadržaj za dečiji profil

2. Unapređena pretraga za emisije i sadržaj iz video kluba (Prvo se prikazuju emisije koje ide trenutno, zatim emisije iz prošlosti i onda tek emisije iz budućnosti)

3. Ukupan broj naslova u katalogu za dečiji profil nije prikazivao dobar broj

Da li smatrate ovaj članak korisnim?